top of page

Aleksandar Stevanović

Direktor, PwC Hrvatska

Amir Trokic_MC02_2021-web.jpg

Direktor u odjelu strateškog i operativnog savjetovanja PwC-u Hrvatska, uz odgovornosti voditelja usluga poslovnog savjetovanja za sektor maloprodaje i robe široke potrošnje za jugoistočnu Evropu. Zadužen je za razvoj ovih područja u cijeloj regiji, podržavajući kompanije u stvaranju nove vrijednosti i poboljšanju njihova učinka.

Poslovna iskustva unutar PwC-ove mreže stječe od 2010. do 2018. godine kada je upravljao mnogobrojnim strateškim i operativnim projektima upravo za klijente iz sektora maloprodaje i robe široke potrošnje na području jugoistočne Evrope. Nakon PwC-a, poslovnu karijeru nastavlja u Nelt Grupi, jednoj od najvećih regionalnih kompanija za distribuciju i logistiku robe široke potrošnje i farmaceutskih proizvoda, gdje je kao član Izvršnog odbora bio zadužen za izradu i provedbu strategije grupe te bio odgovoran za operativnu izvrsnost, upravljanje podacima, digitalnu transformaciju i upravljanje projektima. Do sada je
uspješno realizirao značajan broj projekata usmjerenih na poboljšanje korporativnih performansi kompanija u raznim industrijama no s najvećim fokusom upravo na FMCG-u, maloprodaju i farmaceutsku industriju kojim se nastavlja baviti i sada u svojstvu regionalnog direktora PwC-ovog odjela za poslovno savjetovanje..

Aleksandar je diplomirani ekonomist koji je svoje obrazovanje stekao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu, u Srbiji i University of Alabama u Huntsvilleu, SAD.

bottom of page