top of page

Edin Ibrahimović

Izvršni direktor za opercije, Bingo d.o.o. Tuzla

Amir Trokic_MC02_2021-web.jpg

Ubrzo nakon završenog studija na Ekonomskom fakultetu u Puli 2002. godine, Edin se zapošljava u trgovačkom lancu Intermarche (Interex) na poziciji store managera. Dvije godine kasnije, postaje direktor prodaje i marketinga. Od 2007. godine karijeru nastavlja u drugim branšama, ali se već 2011. ponovo vraća u retail sektor, gdje postaje član uprave Mercatora BiH.
Priliku da napravi još veći pomak u karijeri vidio je 2014. godine kada prelazi u najveći bh. lanac trgovina- Bingo. Došao je u pravom trenutku, kada je domaći lanac akvizirao upravo onaj sa početka njegove karijere – Interex. Tu je i do danas na poziciji izvršnog direktora za biznis operacije..
Edinovo višegodišnje iskustvo u razvoju i implementaciji strategija usmjerenih na rast biznisa, u Bingu je doprinijelo izgradnji motivisanih timova koji su usmjereni na postizanje ambicioznih ciljeva.
„Kao dio najveće kompanije u BiH, svjestan sam da imamo veliku odgovornost prema svojim kupcima i sugrađanima te se svakodnevno trudim da uz posvećen tim na koji sam iznimno ponosan, odgovorimo na sve potrebe tržišta“, riječi su Edina Ibrahimovića.

bottom of page