top of page

Fabris Peruško

Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe

Amir Trokic_MC02_2021-web.jpg

Fabris Peruško od travnja 2019. obnaša funkciju člana Upravnog odbora i glavnog izvršnog direktora Fortenova grupe, koja je osnovana kao rezultat postupka izvanredne uprave i nagodbe vjerovnika Agrokora. Peruško je došao u Agrokor u svibnju 2017. kao član Uprave Tiska, gdje je bio nadležan za financije i restrukturiranje tog hrvatskog nacionalnog lanca kioska. U veljači 2018. preuzeo je funkciju izvanrednog povjerenika u koncernu Agrokor te je u srpnju 2018. dovršio pregovore o restrukturiranju duga u iznosu od 7,7 milijardi EUR s više od 5700 Agrokorovih vjerovnika, što je dovelo do usvajanja nagodbe vjerovnika. Taj je projekt osvojio nagradu za financijsko restrukturiranje Turnaround and Transaction Award (TMA) kao najbolje međunarodno restrukturiranje na svijetu 2018. godine.

Prije dolaska u Agrokor Peruško je bio direktor operativnog poslovanja društva Lamoda.ru, podružnice londonskog društva Global Fashion Group (GFG) za ZND, gdje je bio nadležan za sveobuhvatnu transformaciju poslovnog modela te tvrtke. Pet godina proveo je u vodećoj svjetskoj konzultantskoj kompaniji McKinsey & Co. radeći na projektima restrukturiranja.

Fabris Peruško diplomirao je elektrotehniku te magistrirao ekonomiju na Sveučilištu u Ljubljani, Slovenija. Završio je i MBA studij na Babson Collegeu u Bostonu, SAD. Osim materinjeg hrvatskog, Fabris govori engleski, slovenski i talijanski.

bottom of page