Merima Šeta

Rukovoditelj službe Svježe hrane i mesa u kompaniji Konzum

Amir Trokic_MC02_2021-web.jpg

Karijeru je započela 2009. godine u Unioninvestplastici koja je dio MIMS grupacije, nakon čega prelazi u retail sektor u kompaniju Mercator BH na poziciju Komercijaliste u Sektoru nabave svježe hrane i mesa. Zahvaljujući izvanrednim rezultatima nakon samo godinu dana unapređena je u Menadžera za svježu hranu i meso uz aktivno rukovođenje službom i timom ljudi. Svoj značajan doprinos kompaniji i timu daje sve do 2013. godine kada se odlučuje za preokret u karijeri.
U periodu od 2013. do 2018. obavljala je funkciju Brand Managera u distributerskim kompanijama MCI i Megamix na poziciji Senior Brand Managera za internacionalne brendove.
Novi preokret u karijeri nastupa 2014. godine kada odlazi iz FMCG sektora u IT industriju te svoj profesionalni angažman nastavlja kod jednog od vodećih IT distributera Asbis kao podrška prodajnom timu na poziciji Marketing Coordinatora uz komunikaciju sa vodećim brendovima u IT industriji.
Nova prilika za profesionalnim razvojem, ali i veliki izazov, za nju je ponovni povratak u retail sektor. Timu kompanije Konzum se pridružuje 2018. godine gdje zajedno sa novom Upravom kompanije na čelu sa Nihadom Imširovićem aktivno učestvuje i daje značajan doprinos uspješnom procesu restruktuiranja kompanije na poziciji rukovoditelja Službe svježe hrane i mesa.
Završila je Ekonomski fakultet u Sarajevu i 2014. godine stekla zvanje Magistar ekonomije.